Re-load

Vi har bara vart på resande fot i 2 1/2 vecka, men ändå luktar både vi och alla våra kläder en blandning av solkräm, varm hud (svett), myggmedel och malaysiskt tvättmedel (efter senaste tvätten). Kläderna har aldrig riktigt heller helt torkat eftersom vi spenderat vår tid i länder med otroligt hög luftfuktighet. Men nu jäklar! Nu har vi tagit in på ett lägenhetshotell i Perth, Mounts bay. Vi bor i en tvåa med kök, Juni och Penny sover i ett eget sovrum och - Vi har tvättmaskin! Jag har aldrig längtat efter att tvätta så mycket som nu! Så idag har tvättmaskinen och diskmaskinen gått varma och allt vi äger och har, inklusive oss själva, har sanerats och rengjorts från grunden. Så det är lite som att göra en omstart av packningen som vi började med. SÅ skönt! 

Vi har också varit och handlat i en vanlig mataffär och ätit alla mål hemma idag: frukost, lunch och middag. Känns lite som om vi tagit semester ifrån semestern och hamnat tillbaka i en "vanlig vardag". Och det var väldigt skönt att bryta lite från semester-feelingen. Här behandlas vi inte som turister, utan som vanliga medborgare. Imorse, när jag handlade, låtsades jag att vi bodde här, lät fantasin ta plats och målade upp ett alternativt liv. Jag tror att jag verkligen skulle gilla ett vardagsliv som Aussie! =)

Vårt första intryck är att Perth verkar vara en väldigt mysig stad! Det är dock väldigt kallt här. Det är ju tidig vår, så på dagen är det 15-18 grader och på natten kryper det ner runt 10 grader. Vi har inte riktigt packat för det här klimatet, så vi får se hur länge vi stannar här. Idag har vi haft en hemma-dag med vila (alla barnen var väldigt trötta), tvätt, handling, matlagning och en del jobb och administration med ombokningar/avbokningar och nya bokningar. Tror det är bra att ha såna dagar också emellanåt. När man ska vara borta så länge som vi ska orkar man inte turista runt varje dag. Vi har ju trots allt haft ett väldigt högt tempo de första veckorna med 4 länder på 18 dagar.

bath.jpg
bath_2.jpg